Heb je geen moestuin, koop dan eens doperwten of tuinbonen
bij een goede groentewinkel. Ze zijn echt overheerlijk! Hele jonge, kleine
doperwtjes eten wij zo, rauw uit de dop, ze smaken dan heerlijk zoet en
verrukkelijk! Als doperwten groter zijn, worden ze bitter en kun je ze beter
eerst even kort koken (blancheren).
Deze salade is niet alleen lekker, maar ook
nog supersnel op tafel te zetten (nou ja, na het doppen dan...). Ook lekker met
een takje munt. De salade op de foto is een salade met doperwtjes, sugar snaps
en een zacht romige geitenkaas, mmmmm!
Ingrediënten:
- Doperwten, tuinbonen en/of peultjes (sugar snaps), gedopt
en schoongemaakt.
- Ui.
- Citroensap.
- Feta of een zacht romige geitenkaas.
- Olijfolie.
- Peper, verse zwarte.
Zo maak je de salade:
- Snij de peulen in kleine stukjes.
- Blancheer de erwten, tuinbonen en/of peulen drie minuten
in kokend water, spoel ze daarna direct af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
- Snipper een kleine ui.
- Meng de doperwten, peulen en/of tuinbonen met de ui en
feta/geitenkaas en overgiet met een flinke scheut olijfolie en wat citroensap.
- Bestrooi met versgemalen zwarte peper en voeg eventueel
een takje munt toe. Zout is niet nodig, omdat geitenkaas (normaliter) zout genoeg is.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten