Jolanda is dol op ecologisch moestuinieren, Martin houdt van biologisch koken. Allebei hebben ze een zwak voor de natuur en... lekker eten. Welkom bij 'de tuinier en de kok!'
donderdag 15 mei 2014
Aspergetijd
Het is weer aspergetijd! En daar worden wij heel blij van. Met de aankoop van een paar kilo overheerlijke asperges, begon voor ons afgelopen dinsdagavond ook het Weck-seizoen weer.
Vorig jaar kochten wij onze Weck-ketel en daarvan hebben wij nog geen seconde spijt gehad. En ja hoor, wecken kost best veel tijd (als de Weck-ketel aanstaat blijven wij altijd in de buurt), maar o, wat is het leuk. En een geweldige manier om mooie groenten lekker lang te kunnen bewaren.
Wecken ouderwets? Ja, vast... Wij noemen het liever nostalgisch... heerlijk!
Geweckte asperges smaken trouwens verrukkelijk. Als verse asperges. Niet te vergelijken met van die zompige, slappe dingen uit pot of blik.
Van de schillen maakte Martin overheerlijke aspergesoep. En natuurlijk weckten we ook daarvan een paar potten. Lekker met reepjes gerookte zalm of rauwe ham of gewoon zo royaal bestrooid met peper...
Meer weten over wecken met een Weck-ketel? Hierover schreven wij vorig jaar deze handleiding (klik voor de link).
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten