woensdag 7 mei 2014

Bloemkoolroomsoep met gorgonzola



Deze bloemkoolroomsoep met gorgonzola is zacht, overheerlijk en natuurlijk romig... Bovendien is deze soep snel klaar, dus waarom zou je nog soep uit blik of zak eten met allerlei overbodige ingrediƫnten? Zo bevat deze soep geen gluten. Door de gorgonzola en de room is dit wel een machtig soepie.

Voor ruim twee liter soep heb je nodig:

- Bloemkool, een flinke.

- Ui, een grote.

- Olie om in te bakken.

- Groentebouillon, twee liter (of los vier groentebouillonblokjes op in twee liter kokend water).

- Kookroom.

- Gorgonzola.

- Verse zwarte peper.

Zo maak je de bloemkoolroomsoep met gorgonzola:

- Verhit de olie in een pan en fruit de schoongemaakte, gesneden ui hierin.

- Maak de bloemkool schoon, snij in roosjes en voeg toe aan de ui.

- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

- Laat de bloemkool in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar worden.

- Pureer met de staafmixer tot een mooie, gladde soep.

- Voeg kookroom en gorgonzola naar smaak toe. Gewoon even proeven en weer proeven en weer proeven, net zolang tot je tevreden bent over de smaak.


Serveer en bestrooi met verse zwarte peper en verkruimel eventueel nog wat gorgonzola in je soep. Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten