donderdag 5 juni 2014

Salade met peer, dadel en geitenkaas





















Deze salade is een blijvertje. Al jarenlang maken we deze regelmatig. Ook in de winter, bijvoorbeeld als lunchgerecht. Snel, makkelijk en overheerlijk! Deze salade is ook erg lekker met walnoten in plaats van dadels. Of met gorgonzola in plaats van geitenkaas.

Voor de salade met peer, dadels en geitenkaas heb je nodig:

- Gemengde sla naar keuze.

- Peer, ongeveer 1 peer per persoon.

- Geitenkaas of gorgonzola.

- Dadels, stuk of twee.

- Vijgen-dadelazijn van www.foodelicious.nl. klik hier voor verkoopinfo.

- Chiazaad.

- Zwarte peper uit de molen.


Zo maak je de salade met peer, dadels en geitenkaas klaar:

- Leg royaal sla op een bord.

- Leg de geschilde, schoongemaakte, in plakjes of stukjes gesneden peer op de sla.

- Verkruimel de geitenkaas over de sla.

- Snijd de dadels in fijne stukjes en strooi over de sla.

- Voeg chiazaad toe.

- Bestrooi royaal met verse zwarte peper.

- Besprenkel met de vijgen-dadelazijn.


Serveer deze salade met een grote glimlach... Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. De salade ziet er erg lekker uit. Ga hem een keertje maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm...dat ziet er wel erg appetijtelijk uit...ik ga het recept zeker eens proberen, dank je, voor het delen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen